Motorolja tyngre sektorn

Att välja rätt motorolja är lättare än någonsin tidigare. Valvolines sortiment av Heavy Duty-motoroljor har anpassats efter kraven på extra hållbarhet, högre prestanda, minskade driftkostnader och längre körintervall. Varje produkt har utvecklats så att den är anpassad efter de krav som de olika motorerna och modellerna kräver.

ProFleet LS-X 10W-40

Førsteklasses Ultra High Performance Diesel (UHPD) helsyntetisk motorolje, utviklet for å møte de siste EU-standardene. Den unike formuleringen gir lavere innhold av sulfatert aske, fosfor og svovel. Dette for å beskytte de nyeste avgass etterbehandlingssystemene, som for eksempel eksosgass resirkulering (EGR), selektiv katalytisk reduksjon-systemer (SCR/»AdBlue») og dieselpartikkelfilter (DPF).

Oljen kan benyttes til utvidede skifteintervaller for lastebiler og busser, og er kompatibel med Euro 1,2,3,4,5,6 * motorer.

* Euro 6 olje anbefalinger varierer. Kontroller brukerhåndboken før bruk.

ACEA E9, E7, E6

ProFleet LS SAE 5W-30
ProFleet™ LS SAE 5W-30 är en premium, helsyntetisk motorolja framtagen för att uppfylla kraven i Euro-standarden. Den uppfyller kraven på Ultra High Performance Diesel (UHPD) från stora motortillverkare. Den unika blandningen ger ett lägre innehåll av sulfataska, fosfor och svavel för att skydda de senaste typerna av efterbehandlingssystem för avgaser, som till exempel avgasrecirkuleringssystem (EGR), Selective Catalytic Reduction (SCR)-system och dieselpartikelfilter (DPF). Den låga viskositeten 5W-30 och helsyntetisk blandning ger god bränsleekonomi och extra långa oljebytesintervall. Passar till Euro I/II/III/IV/V- och VI*-motorer (*kontrollera alltid i bilens handbok).
ProFleet SAE 10W-40
ProFleet™ SAE 10W-40 är en helsyntetisk motorolja av SHPD-kvalitet (Super High Performance Diesel) för lastbilar, bussar och industrimotorer. Oljan uppfyller kraven på förlängda bytesintervall från många motortillverkare. Den har ett avancerat tillsatspaket som ger ett gott skydd under hela serviceperioden och bidrar till att hålla motorn ren och fri från sotavlagringar.
ProFleet LS NTI 10W-40
ProFleet™ LS NTI SAE 10W-40 är en helsyntetisk motorolja som uppfyller de senaste Euro-kraven. Den uppfyller kraven på Ultra High Performance Diesel (UHPD) från ledande motortillverkare. Den unika blandningen ger ett lägre innehåll av sulfataska, fosfor och svavel för att skydda de senaste typerna av efterbehandlingssystem, som till exempel avgasrecirkuleringssystem (EGR), Selective Catalytic Reduction (SCR)-system och dieselpartikelfilter (DPF). Den kan användas där man specificerat långa oljebytesintervall. Passar till Euro I/II/III/IV/V- och VI*-motorer (kontrollera alltid bilens handbok). * Euro 6 oljerekommendationer kan variera beroende på märke. (kontrollera alltid i bilens handbok). Produkten har skapats med avancerade, återvunna komponenter och bidrar därmed till minskad miljöpåverkan. NTI: NextGen Technology Inside.
ProFleet SAE 5W-30
Komponerad för att ge extra långa oljebytesintervall för lastbilar, bussar och industrimotorer. ProFleet™ SAE 5W-30 är en Ultra High Performance Diesel (UHPD) motorolja som överträffar kraven från ACEA och motortillverkarna. Den helsyntetiska blandningen ger extra långa oljebytesintervall, skyddar motorn och bidrar till lägre driftkostnader.
ProFleet NTI 10W-40
ProFleet™ NTI SAE 10W-40, en Ultra High Performance Diesel (UHPD) helsyntetisk motorolja, rekommenderad och godkänd av de stora fordonstillverkarna för förlängda oljebytesintervall enligt deras specifikationer för långdistanskörning. Ett ultramodernt tillsatssystem skyddar och håller motorn ren under hela serviceperioden. Den unika blandningen förhindrar avlagringar och håller kolvar och förbränningskammare rena. Produkten har skapats med avancerade, återvunna komponenter och bidrar därmed till minskad miljöpåverkan. NTI: NextGen Technology Inside.
All-Fleet Superior LE SAE 10W-40
All-Fleet™ Superior LE SAE 10W-40 är en syntetisk heavy-duty motorolja. Den har tillverkats för att kunna förlänga oljebytesintervallen för moderna lastbilar, bussar och industrimotorer med låga utsläpp. Produkten kan användas i Euro I/II/III/IV/V- och V-motorer med eller utan dieselpartikelfilter (DPF) och till flertalet motorer med avgasrecirkulering (EGR) och Selective Catalytic Reduction (SCR).
All-Fleet Extra SAE 15W-40
All-Fleet™ Extra är en motorolja av SHPD-kvalitet (Super High Performance Diesel) för lastbils-, buss- och industrimotorer. Den uppfyller kraven på olja med förlängda bytesintervall från flertalet motortillverkare. Den har ett avancerat tillsatspaket som skyddar under hela serviceperioden, bidrar till att hålla motorn ren och fri från sotavlagringar, och hindrar att kolvringarna sätter sig.
All-Fleet Extra LE SAE 15W-40
All-Fleet™ Extra LE är en motorolja av typen Super High Performance Diesel (SHPD). Den är specialkomponerad för att klara kraven på långa oljebytesintervall från världens ledande tillverkare av lastbils-, buss-, marin- och industrimotorer. Ett avancerat tillsatspaket som ger optimalt slitageskydd och effektiv rengöring av rörliga delar. Passar till Euro I/II/III/IV/V- och VI*-motorer med eller utan dieselpartikelfilter (DPF) och till flertalet motorer med avgasrecirkulering (EGR) och avgassystem Selective Catalytic Reduction (SCR). * Euro 6 oljerekommendationer kan variera beroende på märke (kontrollera i bilens handbok).
All-Fleet Extreme NTI 10W-40
All-Fleet™ Extreme NTI SAE 10W-40 är en motorolja av SHPD-kvalitet (Super High Performance Diesel) för lastbils-, buss- och industrimotorer. Oljan har framtagits för att klara de ledande motortillverkarnas krav på längre oljebytesintervall. All-Fleet™ Extreme NTI SAE 10W-40 kan nyttjas i motorer med system för avgasrecirkulering (EGR) och Selective Catalytic Reduction (SCR)-system för Nox-reduktion. Oljan har inte konstruerats för dieselpartikelfilter (DPF). Produkten har skapats med avancerade, återvunna komponenter och ger därför en minskad miljöpåverkan. NTI: NextGen Technology Inside.
All-Fleet Extreme SAE 10W-40
All-Fleet Extreme är en motorolja av SHPD-kvalitet (Super High Performance Diesel) för lastbilar, bussar och industrimotorer. Den möter kraven till förlängda bytesintervall från de flesta motorproducenterna.
All-Fleet Extreme LE SAE 10W-40
Valvoline™ All-Fleet™ Extreme LE är en Super High Performance Diesel (SHPD) motorolja för användning i buss-, lastbils- och industrimotorer. Denna LongLife-olja ger förlängda oljebytesintervall* och innehåller ett avancerat tillsatspaket som ger optimalt slitageskydd och effektiv kolvrengöring. Produkten kan användas i Euro-motorer med eller utan dieselpartikelfilter (DPF) och till flertalet motorer med avgasrecirkulering (EGR) och Selective Catalytic Reduction (SCR). Passar till Euro I/II/III/IV/V- och VI*-motorer (kontrollera alltid bilens handbok). * Euro 6 oljerekommendationer kan variera. (kontrollera alltid i bilens handbok).
All-Fleet Extreme LE SAE 10W-30
Formulerade med helsyntetisk basolja av hög kvalitet och den nyaste additive teknologin, är denna motorolja avsedd för att leverera maximalt motorskydd och långa oljebytesintervaller. Den är speciellt konstruerad för att möta kraven hos moderna, bränslesnåla Euro 5 EEV och Euro 6-motorer med avgas efterbehandlingssystem som kräver en motorolja med lägre askhalt, kompatibel med ACEA E9 och/eller API CJ-4 specifikationer.
All-Fleet SAE 15W-40
Valvoline™ All-Fleet™ är en premium motorolja som kan användas till fordon, både för långa transporter och distribution. Den har ett tillsatspaket som är speciellt framtaget för att minska avlagringar och motorslitage i motorer med många start och stopp. Den innehåller också sotlösande medel som bidrar till att hålla kolv och förbränningskammare rena.
Valvoline HD SAE 10W
Valvoline™ HD är en premium motorolja för användning i bensin- och dieselmotorer i bussar och lastbilar där man rekommenderar användning av en singlegrade-olja. Oljan är speciellt framtagen för fordon som används för distribution där det förekommer många start och stopp. Den kan även användas som hydraulolja (motsvarande ISO VG 32) där så specificerats av utrustningstillverkaren.
Valvoline HD SAE 15W-40
Valvoline HD SAE 15W-40 är ett hög-prestanda motorolja . Detta är en mineralbaserad olja med avancerad additiv teknologi, med stöd av miljontals kilometer god prestanda och ekonomiska kostnader. Produkten överträffar kraven enligt API CF 4, vilket ger bättre kontroll över oljeförbrukningen och avlagringar på kolvarna.
Valvoline HD SAE 30
Valvoline™ HD är en premium motorolja för användning i bensin- och dieselmotorer i bussar och lastbilar där man rekommenderar användning av en singlegrade-olja. Oljan är speciellt framtagen för fordon som används för distribution där det förekommer många start och stopp. Den kan också användas som hydraulolja (motsvarande ISO VG 100) eller växellådsolja där så specificerats av utrustningstillverkaren.
Premium Blue GEO M-85 15W-40

Valvoline Premium Blue – godkjent og anbefalt av Cummins.

Førsteklasses mineralsk heavy-duty motorolje designet for høy smøremiddelytelse i komprimert naturgass og flytende naturgass drevet applikasjoner.

Premium Blue GEO M-85 15W-40 er en toppkvalitets motorolje med medium askeinnhold, som anbefales i gassmotorer som går på CNG (Komprimert naturgass), LNG (flytende naturgass), LPG (flytende petroleumsgass) eller propan med 0,7-0,9% sulfatert aske. Benyttes i bl. a. bybuss, lastebil og annen servicetrafikk. Askeinnholdet i oljen er optimalisert for forbedret ytelsen og lange oljeskiftintervaller.

Cummins CES 20085 godkjent.

Premium Blue 8100 10W-40

Premium Blue™ 8100 10W-40 er en førsteklasses motorolje for tyngre kjøretøy. Godkjent og anbefalt av Cummins. Utviklet for høy ytelse i moderne Cummins- og andre dieselmotorer, inkludert de med Eksosgass Resirkulering (EGR), Selektiv Catalyst Reduction (SCR) og Diesel Partikkel Filter (DPF). Denne oljen er basert på syntetisk teknologi, og er spesielt egnet for bruk i kaldt klima.

Premium Blue 7800 15W-40
Premium Blue™ 7800 15W-40 är en förstklassig motorolja för tyngre fordon. Speciellt framtagen för moderna Cumminsmotorer och andra dieselmotorer med krav på hög prestanda, inklusive motorer med Exhaust Gas Recirculation (EGR) och Selective Catalyst Reduction (SCR). Ej för motorer med dieselpartikelfilter (DPF).
Premium Blue GEO M-74 15W-40
Premium Blue™ GEO M-74 15W-40 är en motorolja med låg askhalt som godkänts och rekommenderas av Cummins. Lämplig för bussar, skåpbilar och andra fordon som drivs med CNG (Compressed Natural Gas), LNG (Liquefied Natural Gas) eller propan.
Premium Blue 8100 15W-40
Premium Blue™ 8100 15W-40 är en mineralbaserad, förstklassig motorolja för tunga fordon. Godkänd och rekommenderas av Cummins. Utvecklats för hög prestanda i moderna Cummins- och andra dieselmotorer, inklusive de med Exhaust Gas Recirculation (EGR), selektiv Catalyst Reduction (SCR) och dieselpartikelfilter (DPF).
Premium Blue 15W-40
Premium Blue 15W-40 är en förstklassig motorolja för tyngre fordon. Speciellt framtagen för moderna Cumminsmotorer, inklusive motorer med Exhaust Gas Recirculation (EGR). Ej för motorer med dieselpartikelfilter (DPF).