Transmisionssoljor

Dagens växellådor och transmissioner är konstruerade för att ge högre prestanda än föregående. Detta kräver i sin tur att man använder smörjmedel av hög kvalitet som blir mer och mer avancerade. Valvoline har ett brett sortiment av högkvalitetsoljor som är resultatet av många års forskning och produktutveckling.
Valvoline TDL SAE 80W-90
Förstaklassig växelolja för personbilar, lastbilar och bussar. Totalt Drive Linje olja (TDL), lämplig för växellådor och differentialer som används under krävande förhållanden. För användning i hela drivverket där tillverkaren anger en GL-3, GL-4 eller GL-5 olja. Denna premie växellådsolja har fördelar för att matcha nuvarande och framtida behov. Rekommenderas för konventionella liksom ultramoderna växellådor och transmissioner för personbilar och lastbilar. Rekommenderas inte på axlar med differentialbroms (limited slip).
DT Transmission SAE 30
DT Transmission Fluid SAE 30 formuleras av en förstklassig basolja samt speciella additiv. Den är lämplig för Caterpillar entreprenad fordon med våta bromsar.
Valvoline Heavy Duty Axle Oil 75W-90 LS
För användning i alla hypoidväxellådor och transaxlar där API GL-5-olja anges. Ger utmärkt skydd under alla väderförhållanden. Skyddar mot rost och korrosion. För axlar med ”limited slip”.
DuraBlend GL-5 SAE 75W-90
DuraBlend Gear Oil GL-5 är en syntetisk växellådsolja som är utvecklad för problemfria växlingar över ett stort temperaturområde och kan användas där GL-5 är specificerat. Den smörjer och skyddar mot rost och korrosion i varierande klimatförhållanden. Produkten skall inte användas för drivaxlar med diffbroms.
Valvoline Axle Oil 75W-90
För användning i alla hypoidväxellådor och transaxlar där API GL-5-olja anges. Ger utmärkt skydd under alla väderförhållanden. Skyddar mot rost och korrosion.
Valvoline Heavy Duty Gear Oil 80W-90
För manuella växellådor. Ger smidig växling under olika temperaturförhållanden. Ökat skydd mot rost och korrosion. Ökat slitageskydd över ett brett temperaturområde.
Valvoline Heavy Duty Axle Oil PRO 80W-90 LS
För axlar med ”limited slip”. Särskilda tillsatser minskar oljud i differentialer med ”limited slip”. Ökat slitageskydd över ett brett temperaturområde.
Valvoline Heavy Duty Axle Oil 80W-90
För bakaxlar och drivaxlar. Ökat slitageskydd över ett brett temperaturområde.
Valvoline Heavy Duty Axle Oil 85W-140
För bakaxlar och drivaxlar. Ökat slitageskydd över ett brett temperaturområde.
Valvoline Heavy Duty Axle Oil PRO 75W-140
Helsyntetisk axelolja. Särskilt framtagen för hårda driftsmiljöer.
Valvoline Heavy Duty Axle Oil 75W-140
Hög kvalitet växel-/transmissionsolja för personbilar och lätta lastbilar. TDL (Total Drive Line) olja för växellådor och axlar / differential utsätts för stor belastning. Används där tillverkaren rekommenderar en API GL-4 eller GL-5 olja. Teknologin och kvaliteten ger optimal prestanda över ett brett temperaturområde och kan användas i ett brett spektrum av aggregat.
Valvoline Heavy Duty Axle Oil PRO 80W-90 LD
För bakaxlar och drivaxlar. Stöder långa bytesintervall. Ökat slitageskydd. Rekommenderas för axlar i tunga fordon över ett brett temperaturområde.
Valvoline Heavy Duty TDL PRO 75W-90
Total drivlineoljekapacitet. API MT-1 GL- 3/4/5 specifikation. Särskilt framtagen för överlägsen prestanda vid extrema temperaturer. Ger bränsleekonomi. Stöder långa bytesintervall. Rekommenderas för blandade maskinparker.
Valvoline Heavy Duty Axle Oil PRO 80W-90
Ökat slitageskydd. Rekommenderas för blandade maskinparker.
Valvoline TDL 75W-90
Olja med EP (Extreme Pressure) tillsatser till växellådor och bakaxlar där producenten föreskriver en API GL-5 olja med SAE 75W-140 viskositet. Speciellt utvecklad för användning under krävande förhållanden och stor belastning. Ökad slitstyrka över ett brett temperaturområde.
Valvoline Heavy Duty Gear Oil PRO 75W-80 LD
Helsyntetisk växellådsolja. Stöder långa bytesintervall. Ger bränsleekonomi. För växellådor med och utan Volvo-retarder. Rekommenderas för blandade maskinparker.
Valvoline Heavy Duty Gear Oil PRO 75W-80
Helsyntetisk växellådsolja. Ger bränsleekonomi. För växellådor med och utan Volvo-retarder.
Valvoline ATF Dex/Merc
Särskilt formulerad för att uppfylla behoven hos dagens mer kompakta transmissioner som har högre driftstemperaturer och är elektroniskt kontrollerade.
Valvoline Heavy Duty ATF PRO
Bättre friktionsegenskaper, även under mycket kalla förhållanden. Rekommenderas för blandade maskinparker.
Valvoline Heavy Duty ATF PRO ECO
Förstklassiga basoljor och ett mycket balanserat tillsatssystem för att undvika driftstörningar och fastnande, även efter långvarigt bruk. Särskilt utvecklad för användning i de senaste ZF Ecolife-växellådorna (ZF TE-ML 20C). Överträffar kraven för ZF Ecomat-växellådor (ZF TE-ML 14C).
Valvoline Heavy Duty ATF
Helsyntetisk automatväxellådsolja. Minskar avlagringar och slitage, som ger växellådan bättre livslängd. Förbättrar kraftöverföringsprestandan och ger smidig växling längre än vanliga automatväxellådsoljor. Ger utmärkta flödesegenskaper vid låga temperaturer och bättre filmskydd vid höga temperaturer.
Valvoline Heavy Duty ATF PRO LD
Helsyntetisk automatväxellådsolja. För långa bytesintervall. Överlägset temperaturskydd. Rekommenderas för blandade maskinparker.